Blocul ACUM refuză dialogurile pentru formarea unei majorități parlamentare

Embed:

Blocul ACUM nu-şi va putea asuma responsabilitatea pentru promisiunile făcute în campania electorală, lucrul pentru care va fi taxat dur de susţinătorii săi.

Asta deoarece refuză orice dialog privind formarea unei majorităţi parlamentare şi preferă să rămână în opoziţie.

De aceasta părere sunt invitaţii emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"În opinia mea, câteva procente la ei sunt în plus, a fost un cadou pentru acest bloc electoral. Totodată, vedem după declaraţiile lor că acest cadou a fost în zadar, pentru că ei nu intenţionează să lucreze. Ei au început să-şi piardă din imagine, pentru că au încercat să câştige doar datorită faptului că se victimizau", povesteşte Andrei Andrievschii, analist politic.

"Din punct de vedere politic, să fii în opoziţie este cel mai simplu, pentru că nu faci nimic şi nu eşti responsabil pentru nimic, de fiecare dată arăţi cu degetul că cineva este vinovat. Cei care au susţinut blocul "ACUM" sunt indignaţi şi surprinşi", spune Mihail Bagas, activist civic.

Săptămâna trecută, democraţii au declarat că așteaptă un răspuns la scrisorile trimise liderilor blocului ACUM, prin care i-au invitat la negocieri privind formarea unei coaliții de guvernare. La rândul lor, reprezentanţii PAS şi PPDA au reiterat că exclud discuţiile cu PDM, PSRM şi Partidul "Şor".

Pe aceeaşi temă