Blocul ACUM îşi trădează valorile proeuropene anunţate şi îşi dezamăgeşte alegătorii

Embed:

Blocul "ACUM" îşi trădează valorile anunţate, iar prin atitudinea de care dă dovadă îşi dezamăgeşte şi alegătorii. Declaraţiile au fost făcute de invitaţii emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit experţilor, din cauza greșelilor pe care le fac liderii PAS şi PPDA, va avea de suferit inclusiv parcursul european al Moldovei.

"Aici eu întrevăd legături şi înţelegeri din timp puse la cale. Clar că nu există o unitate în Blocul "ACUM" şi asta este o dezamăgire şi pentru mine şi pentru alegătorii Blocului "ACUM". Trădarea este pe faţă. Au de pierdut interesele Republicii Moldova şi au de pierdut alegătorii direct", a spus Ştefan Secăreanu, ziarist.

"Trădarea valorilor principale, aici este un moment foarte important, de fapt, este provocatoare de o bombă anume a încrederii. Şi această dezamăgire poate să fie resimţită la capitolul vectorul european. Când se trădează valorile principale pe care este bazat electoratul, atunci este un mare risc ca, totuşi, acest bloc sau formaţiune să piardă un procent destul de mare", a declarat Ian Lisnevschi, director al "Intellect Group".

Experţii sunt de părere că Maia Sandu şi Andrei Năstase ar fi trebuit măcar să încerce să poarte discuţii cu cei din Partidul Democrat, primii care le-au lansat invitaţii la negocieri.

"Când afișezi că eşti o entitate proeuropeană, nu poţi să faci alianţă, să porţi tratative trei luni de zile cu cel care poartă interesele Rusiei. Blocul "ACUM" trebuia să meargă la discuţii cu PDM, indiferent cât de mult nu-ţi convine ţie Plahotniuc sau nu ştiu cine din fruntea acestui partid. Să mergi şi să porţi tratative."

Invitaţii emisiunii mai spun că liderii binomului PAS-PPDA îşi urmăresc propriile interese şi au uitat de promisiunile făcute în faţa cetăţenilor în data de 21 februarie, când au anunţat că vor renunța la mandatul de deputat dacă vor face alianță formală sau informală cu PSRM.

"Blocul "ACUM" putea să vină şi să zică: "Noi suntem gata să cedăm acest pachet de documente pentru viitorul ţării, însă să voteze pachetul nostru", se limitau anume la proiecte de lege, însă, iarăşi, delitantismul arată că, în mare parte, aceşti politicieni, se rezumă la funcţii, în mare parte merge lupta pentru funcţii", a mai completat secăreanu.

Deşi PPDA nu a anunţat o decizie fermă în privinţa socialistei Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului, miercuri, partidul condus de Maia Sandu a decis să cedeze PSRM-ului această funcţie, fără să ţină cont de opinia PPDA. Pentru a crea o coaliţie de guvernare, socialiştii pretind mai multe funcţii în instituţii importante ale statului.

Mai exact, pe lângă cea de şef al Legislativului, formaţiunea vrea conducerea ministerelor de Externe şi Apărării, fotoliul ministrului de Interne şi cel al vicepremierului pentru Reintegrare, dar și atribuții suplimentare pentru președintele țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu