Blocul ACUM a susţinut subordonarea serviciilor speciale moldovenești președintelui PRO-RUS

Deputaţii ACUM şi cei din PSRM au votat în plen revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon, care reprezintă deschis interesele Rusiei. Proiectul a fost votat în prima lectură.

În acest context, democratul Alexandru Jizdan a venit cu o adresare către fracțiunea blocului ACUM: "Este o tentativă de a transforma SIS într-o filială a serviciilor străine atât timp cât președintele este investigat că deservește interesele străine. PDM nu va sustine acest proiect".

Totodată, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a declarat că Partidul Democrat va ataca legal toate deciziile care nu sunt transparente.

"Noi vom contesta abuzurile şi e dreptul opoziţiei. Va fi coşmarul vostru", a punctat Sîrbu. 

Menţionăm că deputaţii alianţei ACUM - PSRM au votat şi proiectul de lege care prevede trecerea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat în subordinea preşedintelui.

Până acum, SPPS se dubordona prim-ministrului. 

Amintim că Publika.md a intrat în posesia unui material video, care confirmă faptul că Igor Dodon vrea federalizarea Republicii Moldova. Momentul surprins a avut loc în data de 7 iunie 2019, la ora 12.30

CITEȘTE ȘI: PROBE VIDEO: IGOR DODON DICTEAZĂ PLANUL DE FEDERALIZARE A REPUBLICII MOLDOVA

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu