Blockchain, metoda prin care vor fi prevenite fraudele din sistemul bancar şi electoral, discutată la Chişinău

Embed:
Dezvoltarea economiei moldoveneşti ar putea fi impulsionată de tehnologiile informaționale noi. Asta susţin cei peste 20 de experţi IT din mai multe ţări ale lumii, care au participat la Chişinău la un summit mondial despre reţeaua blockchain şi criptovalută.

Blockchain-ul este un registru virtual descentralizat, imposibil de fraudat şi de controlat de vreun grup de interese, care permite transferul rapid și sigur de informații despre tranzacții, în principal cele cu monede digitale.

"Nu ne propunem drept scop să dezvoltăm o anumită legislație în domeniul criptovalutelor, ci ne focusăm pe tehnologiile blockchain şi aplicațiile lor în anumite domenii ale economiei naţionale", a spus Rodica Crudu, director Digital Technology Moldova Association.

Tehnologia dată poate avea aplicări nu doar în sectorul bancar, ci și în sistemul electoral. Potrivit specialiştilor, aceasta poate preveni eventualele fraude. Specialiştii spun că implementarea la noi a acestei tehnologii ar putea oferi mai multe oportunităţi de dezvoltare.

"Blockchain este o oportunitate pentru Moldova de a se implica mai mult în economia mondială, pentru că aşa poate să atragă investitori", a spus Henrik Von Scheel, director Digital Technology Moldova Association. 

"Este o direcţie de perspectivă, care trebuie studiată, susţinută şi de creat în Republica Moldova un club de oameni care cunosc şi investesc în acest domeniu", a spus Vitalie Tarlev, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Registrul oferă o transparență maximă, alături de securitatea tranzacțiilor. Și asta pentru că expeditorul și receptorul poate vedea parcursul informației.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu