Bloc construit cu abateri la Durleşti. Locatarii, REVOLTAŢI. Clădirea este avariată, iar tencuaiala cade de pe pereţi

Embed:

Lucrări de mântuială. Locatarii unui bloc din Durleşti spun că la patru ani de când a fost ridicată, clădirea este avariată, iar tencuaiala cade de pe pereţi. Oamenii acuză firma de construcţie că nu au respectat regulile elementare prevăzute în schiţa de proiect.

Blocul cu nouă etaje a fost dat în exploatare în 2015. Oamenii au achitat între 300 şi 405 euro pentru un metru pătrat. Când au călcat pragul noilor apartamente, locatarii spun că au fost dezamăgiţi. Cu toţii şi-au schimbat uşile de la intrare, caloriferele şi ţevile, pentru că cele instalate iniţial erau de calitate proastă.

Oamenii sunt revolataţi.

"La fiecare etaj, anume în acest loc, cade tencuiala. Te face să crezi că acest lucru se întâmplă, deoarece blocul încă se mai aşază".

"Scara foarte îngustă. Daţi-vă seama, să ai nevoie să vină chiar şi ambulanţa, pompierii, cum să treacă? Nici în blocurile sovietice nu este o scară atât de îngustă".

"Casa nu are nici cinci ani de zile, dar ea deamu se râspeşte. Noi sperăm că ceva o să se schimbe şi o să se facă ceva că tot suntem oameni, trăim într-o ţară civilizată".

Şi montarea liftului a fost făcută cu abateri.

"Eu trăiesc la etajul 7 şi aş spune că zi de zi mă ridic cu căruţ, bicicletă, trotinetă sus. Noi avem foarte puţin timp de când locuim aici, dar sperăm să plecăm. Dacă nu rezolvă nimic, sperăm că o să plecăm de aici", a menţionat o locatară.

Juriştii susţin că locatarii pot merge în instanţă în termen de zece ani de la darea în exploatare. Specialiştii mai spun că problemele pot fi rezolvate şi mai repede, pe cale amiabilă.

"Aşa cum noi am încheiat benevol contractul de investiţii, tot aşa, în urma contractului, noi avem dreptul de a negocia, de a cere de la oamenii, asociaţia care a construit casa ca să ne explice de ce aşa s-a întâmplat şi în cel mai rău caz, să ne dezicem, să dăm apartamentul înapoi, să ne întoarcă banii", a declarat Vladimir Covali, jurist.

Managerul companiei care a construit blocul din oraşul Durleşti spune că în scara A, unde sunt cele mai mari probleme, specialiştii de la Agenţia pentru Supraveghere Tehnică au făcut deja o expertiză şi i-au obligat să se conformeze cerinţelor locatarilor şi să repare greşelile. Totuşi, aceştia nu ne-au putut spune exact când se vor conforma cerinţelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu