Blindate de tip BRDM-2, transportate pe calea aerului din Rusia până în Serbia

Embed:

Zece vehicule blindate din Rusia au fost transportate pe cale aeriană în Serbia. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării din Belgrad, care a menţionat că acestea au fost oferite gratuit şi că vor fi utilizate în misiuni de recunoaştere şi patrulare.   

Zilele trecute, în presa rusă se vehicula că România ar fi blocat transportul pe Dunăre a 30 de tancuri ruseşti şi 30 de vehicule blindate care urmau să ajungă în Serbia. Drept reacţie, Ministerul de Externe de la Bucureşti a precizat că autorităţile române nu au putut emite o licenţă de tranzit a acestora din cauza sancţiunilor impuse Rusiei de către Uniunea Europeană.

În aceeaşi zi, Ministerul Apărării de la Moscova a negat faptul că ar fi trimis pe Dunăre vreo navă pentru a transporta echipament militar. Serbia menține legături politice strânse cu Rusia și refuză să se alăture sancțiunilor economice occidentale împotriva Moscovei.

Belgradul a început negocieri de aderare la Uniunea Europeană, dar, spre deosebire de alte state balcanice, nu dorește să intre și în NATO. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu