Blestemul apelor! România şi Serbia se confruntă cu inundaţii de proporţii după mai multe zile de ploi torenţiale

Embed:

Natura loveşte din nou în România şi Serbia. Ambele ţări se confruntă cu inundaţii de proporţii după mai multe zile de ploi torenţiale. Doi oameni au murit, iar sute de sinistraţi au fost evacuaţi.

Inundaţiile au făcut ravagii în sud-vestul României. Un om a murit şi alţi doi sunt daţi dispăruţi, iar sute de case au fost afectate de apele ieşite din matcă. În doar câteva ore viiturile au făcut prăpăd. Bucăţi întregi din dealurile Mehedinţiului au luat-o la vale. Oamenii sunt disperaţi.

"Nu vedeţi, apa, nămol, totul a fost distrus''.

 "Atâta apă a fost că a putut să ne ia cu totul".

Situaţia este critică şi în statul vecin, Serbia. Autorităţile au decretat stare de urgenţă în trei municipalităţi, unde râurile au ieşit din albie şi au provocat un adevărat dezastru.

Puhoaiele au măturat totul în calea lor, au distrus poduri, drumuri şi case. Satele din regiune au rămas fără energie electrică şi fără linii telefonice. Un om şi-a pierdut viaţa.

Serbia s-a confruntat cu inundaţii grave şi în luna mai. Atunci, 57 de oameni au murit, iar pagubele materiale au fost estimate la 1,5 miliarde de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu