Bitdefender a lansat un nou pachet de soluţii de securitate pentru consumatorii privaţi

Producătorul global de soluţii de securitate IT Bitdefender a lansat Bitdefender 2016, suită de soluţii destinată consumatorilor casnici, care aduce în prim-plan o tehnologie inovativă capabilă să ofere dublă protecţie datelor personale ale utilizatorilor împotriva temuţilor viruşi de tip ransomware.

Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialiştii în securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor să fie ferite în totalitate de criptarea de către viruşii de tip ransomware. Acest tip de ameninţare a făcut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial în ultimul an faţă de anul precedent prin blocarea dispozitivelor şi solicitarea de recompense.

Pentru a detecta şi bloca tipurile de viruşi ransomware, Bitdefender interzice aplicaţiilor de origine incertă să şteargă sau să modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate în directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos.

Dublă protecţie asigurată de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizează activitatea tuturor aplicaţiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de viruşi ransomware şi pentru a bloca orice aplicaţie care încearcă să cripteze date de pe terminalul utilizatorului, scrie Yoda.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu