BITCOIN ÎN MOLDOVA. Unde este primul bancomat şi cum poţi scoate bani reali

Embed:

La Chişinău a apărut primul bancomat care permite tranzacţiile cu bitcoin. Persoanele care deţin astfel de monede virtuale le vor putea converti în bani reali sau să urmărească evoluţia cursului valutar.

Mihail Dimian este printre primii moldoveni care a procurat Bitcoin. A făcut-o în 2009 din curiozitate. Acum foloseşte doar acest tip de valută.

"Efectuez toate plăţile: achit grădiniţa, curentul, gazul. Uneori, dacă cumpăr Bitcoin la începutul lunii, iar plăţile le fac la sfârşitul lunii, îmi iese mai ieftin, deoarece între timp, le creşte valoarea", a spus Mihai Dimian, posesor de criptovalută.

"Destinatarul nici nu ştie că plăţile au fost efectuate cu ajutorul monedei electronice, pentru că primeşte în cont lei moldoveneşti. Toată evidenţa contabilă şi financiară se face, de asemenea, în lei", spune Artiom Vasiliev, administratorul sistemului de plăţi.

Efectuarea plăţilor cu ajutorul Bitcoin este permisă de un an şi ceva, însă acum a apărut şi posibilitatea de a converti moneda electronică în bani cash.

Alte două bancomate de acest fel urmează să apară în Chişinău săptămâna viitoare.

"Introduc numărul meu de mobil, obţin prin SMS confirmarea tranzacţiei. Acum, bancomatul efectuează operaţia cerută de mine ", a menţionat Mihai Dimian, posesor de criptovalută.

Banca Naţională a Moldovei, dar şi experţii economici sunt rezervaţi în ceea ce priveşte moneda virtuală.

În prezent, Bitcoinul este folosit de aproximativ 40 milioane de oameni. În prezent, valoarea nominală a unei astfel de monede a depășit pragul de 10 mii de dolari.

loading...

Lasă un comentariu