Bisericile din România, neîncăpătoare. Mii de credincioşi au asistat la slujba de Florii şi s-au întors acasă cu ramuri de salcie sfinţite

Embed:

Neîncăpătoare au fost, astăzi, şi bisericile din România. Credincioşii s-au întors acasă cu ramuri de salcie, care au fost sfinţite şi pe care, potrivit tradiţiei, le vor păstra tot anul. Slujbe speciale au fost oficiate şi la Ierusalim.

"După Sfânta Liturghie, în această duminică a Floriilor se face o rugăciune specială pentru ramurile de salcie care se aduc la sfânta biserică. Ele sunt binecuvântate prin stropire cu apă sfinţită, cu agheasmă, apoi se împart credincioşilor", a declarat preotul Iosif Hulpe din România.

"Păstrăm această crenguţă acasă pentru vremuri grele. Este bine că este sfinţită de preot", a spus o credincioasă.

"Sunt bune pentru alungarea duhurilor rele", a afirmat un credincios.

Potrivit tradiţiei, cum va fi vremea de Florii, aşa va fi şi de Paşte. Şi în Bisericile din Betleem, Fâşia Gaza şi Ierusalim au fost oficiate slujbe în Duminica Floriilor.

Ortodocşii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Floriile, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creştin. Astăzi, credincioşii au mers la biserică cu ramuri de salcie, pentru a le sfinţi. În popor se spune că salcia are puteri miraculoase şi alungă duhurile rele. De asemenea, cei care poartă nume de flori, şi-au serbat astăzi onomastica.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu