Biserica şi mass-media, instituţiile în care moldovenii au cea mai mare încredere SONDAJ

Embed:

Biserica şi mass-media rămân în topul celor mai credibile instituţii. La polul opus, Guvernul, Preşedinţia, Parlamentul şi partidele se bucură de cea mai puţină încredere din partea populaţiei. Datele se conţin într-un sondaj realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS şi dat publicităţii astăzi.

Astfel, în topul clasamentului se află Biserica, care se bucură de încrederea a 70,6% dintre respondenţi. Pe locul doi s-a poziţionat mass-media, care se bucură de încrederea a 53% din respondenţi.

Pe locul trei la capitolul credibilitate s-au poziţionat adminsitraţiile locale, care au acumulat 45% din simpatiile cetăţenilor. Pe locul patru s-au clasat băncile, care au acumulat 35% din simpatii, iar pe locul cinci – poliţia, care se bucură de încrederea a 31,2% dintre  respondenţi. În acelaşi timp, organizaţiile neguvernamentale se bucură de încrederea a 30,5% din intervievaţi.

Pe de altă parte, sondajul arată că cetăţenii au tot mai puţină încredere în instituţiile statului. Astfel, Guvernul înregistrează o încredere de 18,4%, Parlamentul -19,2, Preşedinţia- 18,7%, iar partidele – 23,7%. Totodată, justiţia se bucură de încrederea a 22,6% dintre respondenţi.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.143 persoane, din 76 de localităţi, în perioada 10-26 mai 2013, marja de eroare constituind +/- 3%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu