Biserica Ortodoxă Rusă şantajează patriarhiile ortodoxe pentru a-şi impune punctul de vedere

Embed:

Biserica Ortodoxă Rusă şantajează patriarhiile ortodoxe pentru a-şi impune punctul de vedere. Aceasta ameninţă că va rupe relaţiile cu Patriarhia de la Ierusalim, dacă aceasta va respecta deciziile luate de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, privind scoaterea bisericii ucrainene de sub jurisdicţia Moscovei.

Ierarhii ruşi iau în calcul întreruperea serviciului religios în bisericile subordonate Ierusalimului, inclusiv la Biserica Sfântului Mormânt din Bethleem. Cu toate acestea, susţine un reprezentant al misiunii ecleziastice a Rusiei la Ierusalim, acest lucru nu va afecta slujba de Paşte şi primirea focului haric, la care preoţii ruşi vor fi prezenţi, fără să ia parte.

Până acum, nici Patriarhia Ierusalimului, nici alte patriarhii ortodoxe nu şi-au exprimat susţinerea faţă de Constantinopol sau de Moscova în disputa legată de acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Decizia Moscovei de a rupe relaţiile cu Patriarhia Ecumenică afectează şi participarea enoriaşilor ruşi la serviciul divin din bisericile şi mânăstirile de la Muntele Athos, care se află sub jurisdicţia Constantinopolului.

Preoţii ruşi nu mai pot sluji acolo, iar ortodocșii ruşi nu se mai pot împărtăşi sau spovedi pe Muntele Sfânt.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu