Biserică improvizată într-un vagon pe strada Petricani din Capitală. Credincioşii spun că în lăcaş este o forță și o putere aparte

Embed:
Dumnezeu este peste tot. O știu credincioşii care vin să se roage în fiecare duminică la biserica improvizată într-un ... vagon. Lăcașul a apărut acum 12 ani pe strada Petricani din Capitală, datorită donațiilor.

Pe din afară, singurele elemente care trădează specificul vagonului sunt cupola și câteva clopote. Cel care a ținut ca pe dealul de lângă Petricani să fie construită o biserică este Arhimandritul Serafim, fost stareț la Mănăstirea Hârbovăț.

"Locuitori din Petricani au spus să aducem vagonașul aici, l-au reparat, era demolat, de pe un deal de undeva l-au adus. O risipitură. Și încet, încet am reparat cu forțele noastre. Unul a adus o icoană, altul alta și când ne-am trezit, totul e frumos. Și oamenii de aur devin", a precizat Arhimandritul Serafim, parohul bisericii "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul".

Cei 20 de metri pătrați sunt neîncăpători de sărbători.

"Din suburbie. Ne place să venim și aici, după posibilitate. Mergem și în sat, dar venim și aici", a spus o credincioasă.

"Vin la această biserică, pentru că aici slujește preotul duhovnicesc al familiei noastre", a afirmat un creştin.

"E un vagon, cum se zice, dar până la urmă este o bisericuță. Creștinii care vin aici, cu siguranță simt că aici este o forță aparte și o putere aparte, și o legătură foarte mare între oameni și Dumnezeu", a subliniat o enoriaşă.

Parohul îşi doreşte să privatizeze terenul pe care este instalat vagonul și să ridice o construcţie mare. Doar că pentru lucrări sunt necesare 150 de mii de euro. Cu toate că lăcaşul activează din 2005 şi este recunoscut de Mitropolia Moldovei, Vadim Cheibaș spune că nu are informații despre această biserică şi nu ar putea comenta situaţia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu