Biserica din satul Chirilovca din Floreşti se va transforma într-o MĂNĂSTIRE. Lucrările sunt pe ultima sută de metri

Embed:

După ce a stat mai bine de un secol în paragină, biserica din satul Chirilovca, raionul Floreşti, se va transforma, în scurt timp, într-o mănăstire.

Lucrările de renovare a lăcaşului, care au început acum un an, sunt gata în proporţii de 70 la sută.

"Pereţii au stat o sută de ani, dar vedem că pereţii au fost construiţi la nivel înalt, nu s-au dărâmat", a spus Ilie Munteanu, protopopul raionul Floreşti.

Lucrările făcute până acum au costat aproximativ 400 de mii de lei. Banii au fost donaţi de mai mulţi preoţi din raion şi enoriaşi. Pe teritoriu va fi construită şi o chilie pentru călugăriţe.

"Mai înainte a fost magazin, iar acum va fi bloc de chilii pentru vieţuitoarele mănăstirii, care vor locui aici, aici vor mânca", a afirmat Carp Cebotaru, parohul bisericii "Sfântul Ierarh Nicolae" din Mărculeşti.

Unul dintre ctitorii lăcaşului este şi deputatul democrat Eugen Nichiforciuc.

"Mulţi ani au aşteptat cetăţenii ca lucrările să fie finisate şi ne bucurăm că cu aportul tuturor oamenilor de bună credinţă în cel mai scurt timp sperăm că lucrările vor fi finisate şi ne vom bucura cu toţi de această biserică", a declarat Eugen Nichiforciuc, deputat PDM. 

Enoriaşii spun că până acum erau nevoiţi să parcurgă câţiva kilometri până la bisericile din satele vecine.

"Departe. Mergeam în Alexeevca sau Dumitreni. Nici nu ne ducem să sfinţim pasca, deoarece este departe. Suntem foarte bucuroşi. Mulţumim".

"Să le ajute Dumnezeu să deschisă biserica aceasta. Pentru lume face, pentru noi".

Mănăstirea din Chirilovca va avea hramul Sfântului Gheorghe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu