Biserica din Măgdăceşti, sfinţită după reconstrucţie. Mitropolitul Vladimir a oficiat o slujbă divină

Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează astăzi "Adormirea Maicii Domnului", sărbătoare religioasă cunoscută ca Sfânta Maria Mare. În mai multe localităţi este sărbătorit hramul, iar în satul Măgdăceşti a fost sfinţită biserica, reconstrucţia căreia a durat mai mulţi ani. 

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba în lăcașul de cult reconstruit şi i-a binecuvântat pe localnici.

"Aducem mulţumiri băştinaşilor, aducem mulţumiri celor care locuiesc în această localitate pentru că dânşii în primul rând cel mai mult ajută la înălţarea sfintelor lăcaşe, la amenajarea lăcaşelor", a declarat mitropolitul Moldovei.

În timpul slujbei de sfințire, credincioşii spun că au simţit linişte şi armonie în suflete:

"O înnoire şi în sănătate, şi în putere, şi în toate. O nădejde. Asta ni-i toată nădejdea, asta e toata viaţa".

"Cred că pe fiecare creştin îl încearcă emoţii deosebite. Credem că ne dă forte pentru a lupta zi de zi, pentru a merge înainte."

"E un eveniment mare pentru satul nostru, biserica noastră. Noi suntem satisfăcuţi că a avut loc un aşa eveniment important la noi".

Sute de credincioşi din satul Măgdăceşti au asistat la serviciul divin: "Este important că a venit foarte multă lume, oameni cu suflet, care cu adevărat cred în Iisus Hristos, cred în Moldova. "

Localnicii s-au rugat Maicii Domnului pentru sănătate şi bunăstare: "Să ne ajute Dumnezeu mulţi ani înainte, să fie pace în ţară şi numai bine tutor oamenilor".

În ţara noastră peste 123 de mii de femei se numesc Maria, iar aproape 190 poartă numele de Maricica. În acelaşi timp, aproape opt mii de bărbaţi se numesc Marin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu