Biserica din Corjova, VANDALIZATĂ. Pe cine bănuiesc localnicii

Embed:

Biserica din satul Corjova, raionul Dubăsari, a fost vandalizată, noaptea trecută. Răufăcătorii au profanat bustul lui Ştefan cel Mare din curtea sfântului lăcaş şi au spart maşina preotului.

Preotul bisericii ''Adormirea Maicii Domnului'' din Corjova, Oleg Cernat, spune că a observat actele de vandalism dimineaţa, când a venit să oficieze slujba. El povesteşte că, anterior, a fost ameninţat de separatişti, iar din noiembrie anul trecut a fost declarat persona non-grata în regiunea transnistreană.

"Oamenii care locuiesc prin învecinătate mi-au spus că pe la miezul nopţii s-au auzit urlete, strigăte. Dacă aveau ceva cu mine, au stricat parbrizul maşinii, dar cu ce este vinovat bustul lui Ştefan cel Mare? Sau muzeul care l-am amplasat pentru toţi locuitorii satului?", se întreabă părintele.

Potrivit consilierului local Valeriu Miţul, prin acest incident, se încearcă intimidarea celor care luptă pentru suveranitatea ţării: "Prin aşa acţiuni încearcă să scuipe în sentimentele cetăţenilor Republicii Moldova, care locuiesc în stânga Nistrului".

"Noi trăim în aşa condiţii deja de după război şi nicio dată nu m-am gândit să ne aşteptăm la aşa vandalism. Ştim că ei ne presează şi ne pun pedici pe care vrem să le facem în sat", spune un localnic.

Poliţiştii din satul Cocieri, controlat de către autorităţile de la Chişinău, au venit să investigheze cazul, îmbrăcaţi în civil. Ei au refuzat să discute cu echipa Publika TV.

Biroul pentru Reintegrare condamnă vehement acţiunile răufăcătorilor şi ale celor care stau în spatele lor. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului se aşteaptă ca autorităţile să depună eforturile necesare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. Ei mizează şi pe ajutorul reprezentanţilor Tiraspolului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu