BISERICĂ ARSĂ LA FLOREŞTI: Mai multe veșminte liturgice şi icoane, distruse de foc

Embed:
Incendiu la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, raionul Florești. Flăcările au mistuit o parte din lăcaşul sfânt. Mai multe veșminte liturgice, icoane și alte obiecte de cult aflate în interior au fost distruse de foc.

Cel mai mult a avut de suferit altarul. Icoanele de sus sau topit toate. Partea de sus a fost mistuită partea de jos îi bună.

Preotul Sergiu Boldirescu spune că a aflat despre incendiu sâmbătă dimineaţă.

"Am fost trezit de o creştină care a spus că iese fum din biserică. În altar s-au spart geamurile. Am alergat desculţ până la biserică, când am ajuns aici totul era negru nu se vedea nimic", a spus preotul, Sergiu Boldirescu.

"Câteva lucruri am mai scăpat, le-am spălat de fum încă tot miroasă. Un sat întreg a rămas fără biserică", a spus preotul, Sergiu Boldirescu.

Atât enoriaşi, cât şi parohul bisericii cred că focul a fost pus intenţionat.

"Uşile împărăteşti erau deschise. Ele nu rămân niciodată deschise se închid după fiecare liturghie. În momentul când am văzut uşa deschisă mi-am dat seama că aici ceva nu este curat. "

"Asta cineva a vrut să facă un rău poate cu minte poate fără minte. "

"Asta pomană care s-a făcut, înspre bine el nu a mers. Dumnezeu este mare o să îl „năcăzuiască”."

Localnicii spun că vor da o mână de ajutor la reparaţia bisericii.

"O să rămânem fără pensii numai să dăm să facem să restaurăm tot ce sa pierdut."

" De acum am contribuit cu ajutor financiar acum trebuie de susţinut şi moral."

Potrivit pompierilor, flăcările au pornit de la cazangeria bisericii. Ieri la fața locului a venit şi episcopul Ioan de Soroca, care a adus un ajutor financiar din partea Mitropoliei Moldovei pentru lucrările de restaurare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu