BIOGRAFIA celor PATRU EROI din elicopterul SMURD prăbuşit la Cantemir (FOTO)

Elicopterul SMURD a pornit spre Cahul joi, în jurul orei 13.00, pentru a prelua un pacient, cetăţean al Statelor Unite ale Americii, care urma să fie transportat la Chişinău. La ora 14:30 minute, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, iar apoi au apărut informaţiile despre prăbuşirea lui în apropierea satului Haragîș, din raionul Cantemir.

La bordul elicopterului se afla un echipaj din patru persoane, o femeie şi trei bărbaţi, toţi originari din România. Niciunul nu a reuşit să supravieţuiască. 

Potrivit EVZ, cei patru eroi, membrii ai echipajului, care și-au pierdut viața în misiune sunt:

Comandantul echipajului - comandor Doru Gavril, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Acesta era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4181 ore, era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.

Copilotul - căpitan-comandor Voicu Șocae, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din  01.09.2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.

Dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, avea 39 de ani, încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani, avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil.

As. Gabriel Sandu - asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.

DETALIILE TEHNICE ale elicopterului SMURD prăbușit în Moldova 

Misiunea în care şi-au pierdut viaţa cei patru români era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.

3 iunie, ZI DE DOLIU NAȚIONAL în Republica Moldova. Omagiu victimelor catastrofei aviatice 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu