BINOMUL PAS-PPDA nu acceptă propunerile PSRM

Embed:

În cadrul unei conferinţe de presă, liderii binomului PAS - PPDA au declarat că nu acceptă propunerile socialiştilor pentru crearea unei majorităţi parlamentare. 

"Am luat act de ce a convenit Consiulul PSRM, inclusiv de a merge în alegerile anticipate, lucru care ar fi în detrimentul oamenilor. Așteptăm un angajament ferm din partea PSRM privind neadmiterea unei alianţe cu PDM şi venim cu un nou pachet de legi", a menţionat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Totodată, Maia Sandu a recunoscut încălcarea angajamentului privind o coaliţie informală cu Partidul Socialiștilor.

"Nu facem coaliţii. Vrem să discutăm şi să înţelegem dacă au curaj cei din PSRM de a participa la dezoligarhizarea statului", a precizat Sandu.

Amintim că candidații Blocului electoral ACUM au semnat înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie, un angajament prin care au declarat că nu vor face niciun fel de coaliție cu PSRM, PDM şi Partidul Şor. 

"Mă angajaez în fața poporului Republicii Moldova să nu particip la crearea unei coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni prooligarhice și antieuropene în caz dacă acestea intră în Parlament. Sunt profund conștient de faptul că mandatul pe care îl voi obține de la alegătorii Blocului electoral ACUM presupune refuzul de a intra în orice fel de alianță cu grupările Plahotniuc, Dodon, Șor. Îmi asum ca toate deciziile pe care le voi lua să fie în intereseul național și în conformitate cu angajamentele politice ale formațiunii pe listele căreia am fost ales. Mă oblig ca în caz de încălcare a acestui angajament să îmi depun mandatul de deputat", se menționează în declarația semnată de candidații blocului electoral.

Socialiştii insistă pe un guvern majoritar, aceştia cer ca Zinaida Greceanîi să devină preşedinte al Parlamentului şi SIS să revină în subordinea administraţiei prezidenţiale. Totodată, în cadrul noului guvern, PSRM va insista să îi revină domeniile politicii externe şi cel al apărării. PSRM mai vrea ca limba rusă să devină limbă de comunicare și doresc anularea legii care prevede combaterea propagandei ruse în Republica Moldova.

CITEŞTE ŞI: PSRM şi-a prezentat proiectul de guvernare: SIS trebuie să se subordoneze şefului statului

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu