BINOMUL PAS–PPDA nu acceptă alte iniţiative, decât cele propuse de ei şi ameninţă cu blocarea finanţării externe

Blocul ACUM a luat act de poziția PSRM și a cerut convocarea de urgență a ședinței Parlamentului.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, de către liderii blocului.

Reacţia vine după ce socialiştii au anunţat că nu vor accepta un guvern minoritar.

"Noi am luat act de poziţionarea PSRM. Am văzut că invitaţia noastră a fost respinsă. Noi i-am invitat să discutăm despre pachetul de legi cu privire la dezoligarhizarea statului. În ultima perioadă PSRM promovează opţiunea de alegeri anticipate şi a doua opţiune este coaliţia dintre PDM şi PSRM", a declarat Andrei Nastase.

"Noi ne ţinem de ceea ce am mai spus, trebuie să formăm un Guvern minoritar", a reiterat Maia Sandu.

Întrebată, care sunt candidaturile blocului ACUM pentru funcţiile de miniştri, Sandu a răspuns:

"Avem candidaţi şi la momentul potrivit îi vom anunţa".

Asta chiar dacă anterior Maia Sandu susţinea că formaţiunea pe care o conduce, nu are nevoie de funcţii.

Totodată, lidera PAS a amenințat cu blocarea asistenței financiare externe pentru Republica Moldova, în cazul în care agenda blocului ACUM nu va fi acceptată de celelalte formațiuni parlamentare. Sandu a sugerat că doar ea ar fi în stare să aducă bani din Occident pentru țară.

Publika.md aminteşte că anterior, lidera PAS a cerut FMI suspendarea asistenței financiare pentru Republica Moldova. Într-o investigație a portalului Zeppelin se spune că demersurile au fost scrise de lobbystul lui Veaceslav Platon, Dmitri Zaikin, despre care presa americană spune că ar fi în legături cu serviciile speciale rusești. În aceeși investigație se mai spune că Veaceslav Platon a plătit sume impunătoare de bani și pentru lobbarea, în anul 2016, a unei rezoluții anti-Moldova în Camera Reprezentanţilor din SUA, pentru care a fost folosit inclusiv demersul Maiei Sandu către FMI.

În 2018, la cererea Maiei Sandu, protectorii săi politici din Parlamentul European, reprezentanții PPE, au blocat acordarea asistenței financiare de 100 de milioane de euro pentru Moldova, deși Guvernul a îndeplinit toate condițiile prevăzute de acord.

CITEȘTE ȘI: INVESTIGAŢIE BOMBĂ: Maia Sandu a beneficiat de consultanță politică din partea unui expert, plătit de Veaceslav Platon

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu