Bine ştiut! Fructul-minune cu cea mai mare cantitate de oxidanţi

Fructul inimii, aşa cum mai este denumit, este consuderat o sursă de sănătate, fiind bogat în antioxidanţi, vitamine, acizi organici şi substanţe tanante. Consumarea lui are un efect tonic general, îmbunătăţeşte metabolismul, ameliorează starea generată de stres şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Originar din America de Nord, este un arbust ce poate trăi în medii umede şi la temperaturi de până la -30 grade şi care produce fructe mici, de culoare neagră, care au proprietăţi miraculoase.

Fructul cu cea mai mare cantitate de oxidanţi  

Fructele conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi, depăşind cu mult (de aproape 15 ori) cantitatea de antioxidanţi conţinută de rodii sau de afine, dar şi o cantitate impresionanata de vitamină C.  

Primele cercetări care au plasat-o pe locul întâi în top au fost făcute în 2007, atunci când experţii au comparat peste 276 alimente naturale, pentru a pune în evidenţă proprietăţile lor antioxidante.   Conţinutul ridicat de potasiu din aceste fructe are efecte benefice asupra sănătatii inimii, potasiul având efect vasodilatator. Prin relaxarea vaselor de sânge, tensiunea arterială scade, fluxul sanguin creşte, iar riscul de infarct este redus, scrie adevarul.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu