Bine de știut! Zece alimente pe care să le eviţi vara! Te îmbolnăvesc

Excesele culinare nu sunt deloc atât de inofensive pe cât par. Nutriționiștii insistă că pot avea efecte cumulate asupra digestiei tale și că pot produce daune ireparabile pe termen lung, scrie realitatea.net.

Carne preparată la grătar

Definiția perfectă a relaxării de vară e un grătar? Păstrează cota de distracție, dar elimină carnea. Ne pare rău, dar, preparată la temperaturi ridicate, friptura ta preferată crește riscul de diverse forme de cancer din cauza chimicalelor degajate. 

Ce ce poți înlocui: cu legume pregătite pe grătar. Nu contează temperatura, nu există niciun risc de eliberare de chimicale. Și tot îți vei face plinul de proteine.

Când nu te poți abține: alege cele mai slabe sortimente, taie felii subțiri de carne, pentru a o pregăti mai repede și marinează înainte - acestea sunt trucurile pentru a minimiza eliberarea de chimicale.

Ce ar fi vara fără înghețata ta preferată? Cum am mai putea să trăim la intensitate anotimpul nostru preferat fără cel puțin o porție de pepene? Și ce ar fi anotimpul cald fără cel puțin un grătar? Adevărul e că multe dintre amintirile frumoase ale verii sunt legate, invariabil, de deliciile sale culinare.

La fel de adevărat este însă că excesele culinare nu sunt deloc atât de inofensive pe cât par. Nutriționiștii insistă că pot avea efecte cumulate asupra digestiei tale și că pot produce daune ireparabile pe termen lung.

Nu-ți face griji însă, deoarece pentru orice aliment pe care „ți-l interzicem” în această vară îți recomandăm unul în schimb. Nu trebuie să sacrifici plăcerile gastronomice ale verii. Trebuie doar să ai grijă cu ce mănânci! Descoperă lista de „așa da” și „așa nu” în galerie!

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu