BINE DE ŞTIUT! Trei ustensile din bucătărie care te ajută în mod ingenios

Banalele furculițe sau strecurătoarea din metal au rolul lor bine determinat în bucătărie. Dar până și cele mai simple ustensile pot avea utilizări ingenioase și te pot ajuta în situațiile critice. Iată cum să le folosești cât mai inteligent, scrie libertateapentrufemei.ro.

Strecurătoarea amestecă perfect ingredientele pentru prăjituri

Dacă vrei ca făina, praful de copt, zahărul farin și cacaua să se amestece perfect înainte de a face blatul pentru prăjituri, pune-le într-o strecurătoare mai mare, de preferat din metal. Amestecă ingredientele ușor cu o linguriță apoi cerne-le deasupra unui bol.

Lingurița este și deschizător de sticle

Dacă nu ai la îndemână un deschizător de sticle, folosește o linguriță, de preferat cu coada lungă. Metoda se pretează la capacele din metal de la sticlele de bere sau de suc, precum și la borcanele tot cu capace metalice. Pune vârful linguriței sub capac, împinge puternic în sus și repetă operația de 2, 3 ori până când capacul cedează și se desprinde singur de pe gâtul sticlei.

Bate frișca folosind două furculițe

Dacă ți s-a defectat mixerul, poți bate frișca pentru tort folosind doar două furculițe. Pune-le una cu fața spre cealaltă, astfel încât dinții lor să se întrepătrundă și ține-le strâns în mână cât timp bați frișca. Vei vedea cât de ușor este!

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu