Bine de știut! Simptomele care îți spun că ai deficiență de fier în organism

Fierul are un rol important în transportul oxigenului în sânge, fapt care este esenţial în furnizarea energiei necesare pentru întreaga zi. Atunci când există o deficienţă de fier în organism apar simptome pe care nu trebuie să le ignori, scrie realitatea.net.

ată semnele deficienței de fier, de care trebuie să ții cont! Mergi la medic dacă:

Te simţi mereu obosit - Cel mai comun simptom al carenţei de fier este oboseala, combinată cu o stare de iritabilitate şi lipsă de concentrare. De asemenea, dacă te simţi epuizat şi ai tenul şi tegumentele palide, este posibil să ai o astfel de problemă de sănătate.

Ai dureri de cap - O persoană care suferă de deficienţă de fier poate suferi de dureri de cap persistente, spun medicii. Totodată, pot apărea şi stări de ameţeală şi dificultăţi în respiraţie. Şi bătăile inimii pot deveni foarte rapide.

Ai o stare de nervozitate permanentă, fără motiv - Atunci când organismul tău suferă din cauza lipsei fierului, poţi deveni foarte irascibil. Totodată, tot din cauza deficienţei de fier unghiile de la mâini şi de la picioare devin foarte fragile, nu au luciu şi se pot rupe foarte uşor.

Ca să previi apariţia unei deficienţe de fier, este bine să incluzi în dieta ta zilnică alimente precum carnea roşie, ouăle, fasolea, spanacul, lintea, dar şi nuci. Şi vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul. De aceea, este recomandat să mănânci în fiecare zi citrice, precum portocale, mandarine ori lămâi. Alte fructe cu un conţinut ridicat de vitamina C sunt kiwi şi căpşunile.

Nu ezita să consumi şi roşii, broccoli şi varză, legume recunoscute pentru conţinutul de vitamina C.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu