Bine de știut! Riscurile la care îți expui bebelușul dacă îl înfeși

Înfăşatul strâns al bebeluşilor ar putea să le provoace copiilor probleme la vârsta când învaţă să meargă, atenţionează medicii.

Potrivit unui studiu publicat recent în revista "Medical Journal of Australia" a arătat că înfăşatul nou-născuţilor în scutece sau pături ar putea să impiedice dezvoltarea normală a oaselor şi articulaţiilor, scrie realitatea.net.

Mai exact, specialiştii sunt de părere că bebeluşii pot ajunge să sufere de displazie de şold sau luxaţie de şold, o boală congenitală care afectează dezvoltarea normală a copiiloră şi care constă în dezvoltarea anormală a articulaţiei şoldului.

"Există o îngrijorare din ce în ce mai mare în rândul ortopezilor din America de Nord, Marea Britanie şi AUstralia, că înfăşatul copiilor la vârste fragede creşte riscul ca aceştia să fie diagnosticaţi mai târziu cu displazie de şold", se precizează în studiul citat de The Sun.

Atunci când nou-născuţii sunt înfăşaţi în pături, nu îşi pot mişca picioarele, lucru care în mod normal este necesar pentru dezvoltarea corectă a şoldurilor. Astfel, odată ajunşi la vârsta la care învaţă să meargă, copii ar putea avea nevoie de tratament specializat, iar în cazuri mai grave, chiar de intervenţie chirurgicală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu