BINE DE ȘTIUT! Remediul MINUNE împotriva insomniei

Usturoiul este un aliment antic și a fost folosit în scopuri culinare și medicinale timp de secole. În plus, usturoiul este relativ asemănător cu ceapa, dar are o aromă mai puternică, scrie clickpentrufemei.ro.

De asemenea, este cel mai cumpărat aliment din întreaga lume.

În antichitate, usturoiul era folosit pentru a da aromă mâncărurilor, pentru a ține la distanță dăunătorii, și chiar și demonii. În timp ce acum mult timp era folosit pentru a ține la distanță spiritele rele, în realitate, sentimentul de protecție era oferit de concentrația de zinc.

Compușii sulfurici și zincul prezenți în usturoi stimulează în mod natural starea de relaxare și ajută la adormirea mai repede, în timp ce menține energia din corp pentru a doua zi. De asemenea, usturoiul este bogat în substanțe nutritive și posedă mai multe proprietăți medicinale și are o varietate de beneficii pentru sănătate.

Proprietățile nutritive ale usturoiului
Usturoiul are foarte puține calorii, de aceea poate fi mâncat în fiecare zi. Totodată, stimulează performanțele fizice și psihice, conține carbohidrați, complexul de vitamine B, și minerale esențiale precum sodiu, potasiu și magneziu, dar are și o concentrație mare de compuși sulfuri ca alicină.

De ce să pui usturoi sub pernă:
Aceasta este o terapie simplă care implică punerea unui cățel de usturoi sub pernă în fiecare noapte, și este cea care te ajută să adormi mai repede, recomandată mai mult persoanelor care au probleme cu somnul.

Compușii sulfurici din usturoi, împreună cu aroma, au un efect calmant care stimulează hormonii somnului. Chiar dacă la început te va deranja mirosul, după câteva zile te vei obișnui. Usturoiul este cel mai bun remediu pentru persoanele care suferă de insomnie, plus că te încarcă cu energie pentru a doua zi.

Cel mai bun remediu natural pentru un somn mai bun:
Pe lângă pusul de usturoi sub pernă, un alt mod prin care îl poți folosi este prin prepararea unei băuturi naturale cu proprietăți relaxante.

Ai nevoie de:
- 1 pahar cu lapte

- 1 cățel de usturoi feliat

- 1 lingură de miere

Mod de preparare:
Pune într-o oală mică la fiert laptele, peste care adaugi feliile de usturoi. Le lași să fiarbă 3 minute, după care iei oala de pe foc și o lași să se răcească. Adaugi mierea și îl bei. Pentru cele mai bune rezultate trebuie băut cu 30 de minute înainte de a te băga în pat.

Usturoiul este unul dintre cei mai buni când vine vorba de tratarea problemelor legate de somn, plus că este cel mai bun aliat pentru sănătate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu