Bine de știut. Poți să detectezi la ce alimente ești alergic

Oamenii de știință au inventat o tehnologie uimitoare poate detecta alergenii din alimente mai repede decât ai clipi. Mai mult, dacă ești alergic la un anumit lucru, de exemplu, la lactoză, dispozitivul îți generează automat o listă cu produsele alimentare pe care nu ar trebui să le eviți, scrie realitatea.net.

Mulți oameni se confruntă cu diferite alergii care sunt amplificate de faptul că mulți producători nu trec pe etichetele informative ingredientele produselor, deși acest lucru este obligatoriu prin lege. Astfel, ajung să consume fără să știe produse care conțin lactoză care le poate pune sănătatea în pericol.

Însă, tocmai pentru aceste persoane alergice la anumite substanțe specialiștii au creat Cybertongue ("limba" cibernetică). Ce face mai exact această invenție? Ei bine, tehnologia "gusta" anumite alimente înaintea ta, ca să fii sigur că nu conțin alergeni periculoși.

Această invenție uimitoare a fost creată de către cercetătorii australieni din cadrul CSIRO, care au folosit "senzori biologici" pentru a detecta prezența lactozei în mostrele de lapte natural, dar și în laptele "prins" (cel din care rezultă laptele bătut, sana etc.).

Mai mult, Cybertongue poate fi conectat direct la un laptop și este foarte ușor de folosit datorită mărimii sale mici. După ce aparatul intră în contact cu alimentul respectiv, analizează conținutul chimic "la sânge", iar pe computer vezi rezultatul analizei. Întregul proces se realizează într-un timp foarte scurt. Ca să-ți faci o idee, dispozitivul este la fel de mic precum un pachet de șervețele uscate.

„Avantajul limbi cibernetice este că realizează măsurătorilor chimice aproape în timp real, deci nu se poate spune că ar exista pierderi, a declarat cercetătorul senior CSIRO, Dr. Alisha Anderson. „Modul unic în care am construit tehnologia înseamnă că putem dezvolta senzori care detectează o gamă largă de substanțe, inclusiv toxine, alergeni și enzime".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu