Bine de ştiut! Obiceiuri care îţi distrug PĂRUL

Îți dorești un păr mătăsos, sănătos și cu reflexe luminoase? Atunci evită acele obiceiuri care, deși aparent inofensive, îți pot distruge podoaba capilară!

Vârfurile despicate și firele casante, culoarea spălăcită și ternă sunt cele mai comune probleme ale podoabei capilare. Astfel, alimentaţia, stresul, tulburările hormonale (sarcina, bolile tiroidiene, menopauza), dar şi folosirea excesivă a unor produse nepotrivite afectează sănătatea părului. În mod normal, o persoană poate pierde în fiecare zi până la 100 de fire de păr, în principal după spălare sau după periere.

Uscarea cu foehnul

Majoritatea femeilor apelează la foehn pentru a-și usca părul după spălare. Dar căldura pe care o emite acesta poate să deterioreze părul într-un timp foarte scurt. Dacă, totuși, ești nevoită să folosești uscătorul, ține-l la o distanţă față de păr de cel puțin 25 cm, pe jet de aer rece. Aranjează-l abia după ce s-a uscat, pentru a evita ruperea firelor. Și folosirea regulată a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat părul duce la fire mai uscate, mai subțiri și mai fragile.

Spălarea cu apă fierbinte

Apa fierbinte usucă părul și îi fură strălucirea. Astfel, rădăcinile firelor devin mai slabe, iar acest lucru poate cauza căderea părului. Spală-te pe cap de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduță, apoi clătește cu apă rece, pentru a închide cuticulele și a reda, astfel, strălucirea firelor de păr.

Pieptănarea agresivă

Tu ești atentă când te piepteni? Un periat incorect poate duce la ruperea și la deteriorarea firelor de păr. Periajul trebuie să înceapă, de fapt, de la vârfuri, urcând treptat pe lungimea părului. Pentru a nu pierde mai mult păr decât este normal la o periere, foloseşte o perie cât mai îngustă, cu zimți cât mai lați și mai rari.

Folosirea frecventă a șamponului uscat

Când nu ai timp să îţi speli părul, şamponul uscat este soluția la îndemână. Sub formă de spray, acesta absoarbe excesul de sebum. Însă, folosit frecvent, produsul usucă firele de păr și le face mai fragile. De asemenea, reziduurile pe care le lasă pe păr, pot afecta sănătatea acestuia, oferindu-i un aspect tern. Căderea excesivă a părului este, şi ea, un efect al folosirii şamponului uscat cu regularitate.

Intoxicarea părului cu chimicale 

Vopselele, spuma și fixativul conțin numeroase chimicale care atacă, slăbesc și încarcă firul de păr. Dacă ai părul uscat, deshidratat și fragil, optează pentru produse pe bază de ingrediente naturale. De asemenea, sunt indicate și cele cu pH neutru, fără parabeni sau fără silicon.

Renunță la elasticele de păr cu inserții din metal sau din cauciuc. Acestea strâng foarte tare firele de păr și, în cele din urmă, le rup. Optează pentru cele acoperite cu material textil sau cu catifea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu