BINE DE ŞTIUT! Motivul incredibil pentru care NU trebuie să umbli încălţat prin casă

Cu siguranță știi că nu e igienic să stai încălțat în casă, dar probabil nu ți-ai pus niciodată serios întrebarea ce aduci pe tălpi în locul în care trăiești.

Și da, e vorba de colonii întregi de bacterii, conform The Independent. O cercetare recentă, coordonată de dr. Charles Gerba, microbiolog și profesor la Universitatea Arizona, a arătat că, în medie, pe tălpile pantofilor se află 421.000 de bacterii. Și în interiorul acestora sunt nu mai puțîn de 2.887 de tipuri de bacterii.

Iar vestea cu adevărat proastă e că printre acestea se află temutele Escherichia coli, Klebsiella pneumonia și Serratia ficaria, care pot duce la infecții grave. Asta pentru că pașii ne poartă, de-a lungul unei zile, pe o varietate de suprafețe.

Chiar dacă numărul bacteriilor e de ordinul a sute de mii, de cele mai multe ori acestea nu sunt periculoase, mai cu seama dacă vom curată regulat suprafețele din casă. Însă dacă avem nenorocul să călcăm în murdăria lăsată în urmă de un câine, pisica sau te miri ce alt animal, scrie realitatea.net.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu