BINE DE ŞTIUT! Masa de Paște: Ce să faci ca să nu te îngrași

Ca de fiecare dată când sunt sărbători, vei fi tentată să mănânci din toate bunătățile - și te vei trezi după câteva zile cu câțiva centimetri în plus, în talie. Iată pașii de urmat ca să nu te îngrași, scrie clickpentrufemei.ro.

Învață să spui nu
Chiar dacă ești invitată la masă la părinți, la nași sau la prieteni, învață să spui „nu” atunci când gazdele insistă să-ți mai pună o porție de drob sau de cozonac. Ca să nu jignești pe nimeni, pune-ți în farfurie porții mici. Dacă gazdele te îndeamnă să mai iei, dă-le asigurări că au gătit foarte bine și că o să te servești singură. Nu mânca repede din farfurie, prelungește momentul, pentru ca gazda să nu se simtă obligată să te servească din nou.

Gustă, dar nu te îmbuiba
Din fericire, masa de Paște include și salate, ceapă verde, roșii și o mulțime de alte verdețuri. Optează pentru salatele ușoare, pentru ciorbe nu foarte grase, în care te abții să torni smântână. Uită de maioneză, ia doar o felie subțire de cozonac sau de pască. Gustă din toate, dar nu te îmbuiba!

Mai ușor cu alcoolul
Poți să bei un pahar, două de vin roșu sec la masă – dar nu mai mult. Alcoolul în exces are aport caloric mare și, în plus, îți face o foame de lup. Dacă ești gazdă, ca să nu stai cu paharul gol la masă, umple-l cu apă tonică amestecată cu apă minerală, în care ai pus o felie de lămâie. Băutura seamănă foarte bine un un gin tonic, dar are aport caloric mult mai scăzut.

Odihnește-te și plimbă-te
Încearcă să dormi bine noaptea și după-amiaza, chiar dacă nu-ți mai vezi capul de treburi. Somnul odihnitor te împiedică să mănânci în exces a doua zi. Nu uita ca, după ce ai mâncat, să faci o plimbare de digestie, în pas alert. Profită de zilele libere pentru a te plimba cu bicicleta, a face o tură la pădure sau a te juca cu mingea, cu cei mici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu