Bine de ştiut! Lista alimentelor care stimulează metabolismul

Amestecă şi combină aceste surse bogate de proteine pentru a obţine, la fiecare masă, acea cantitate necesară organismului tău pentru stimularea metabolismului.

Avocado – conținutul de proteine: 2 grame la jumătatea de avocado. Proteină din acest fruct conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, plus acizi grași Omega-3 pentru sănătatea inimii tale.

Sparanghel - conținutul de proteine: 4 grame pe 1 cană (tocat). Această legumă gustoasă este un nutrient puternic. Bucură-te de sparanghel și gătește-l la aburi sau la grătar, sau toacă-l și pune-l în salatele preferate.

Leguminoase - plantă al cărui fruct este o păstaie; conținutul de proteine: 7-9 grame pe jumătate de cană (fierte sau gătite). O masă completă cu proteine poate fi alcătuită din combinația a două sau mai multe leguminoase - fasole neagră, năut, linte – cu orez sau quinoa.

Iaurt grecesc - conținutul de proteine: 18 grame la 170 de grame de iaurt. Această gustare cremoasa și consistentă înglobează aproape de două ori mai multe proteine decât alte surse de lactate; în plus, iaurtul grecesc este minunat când este combinat cu fructe.

Nucile obișnuite de la noi - conținutul de proteine: 4-6 grame pe 2 linguri. Un pumn mic de nuci sau migdale reprezintă o gustare ideală, mai ales dacă nucile sunt amestecate în iaurt, fulgi de ovăz sau presărate într-o salată, scrie realitatea.net.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu