Bine de știut! Greşeli care îţi transformă cafeaua într-o otravă pentru organism

Cafeaua pare un elixir minune. O serie de cercetări au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum dementă sau tulburările metabolice. Bineînțeles, nu putem lăsa la o parte efectul ei revigorant și plusul de energie pe care ni-l dă ori de câte ori avem nevoie, scrie realitatea.net.

Totuși, pentru ca efectele benefice să fie păstrate, trebuie să evităm anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminuează aceste beneficii.

Există greșeli pe care le fac toți oamenii în legătură cu cafeaua, fie că vorbim despre mituri legate de proveniența ei, fie că vorbim despre depozitarea acesteia sau prepararea ei. Mai jos puteți vedea unele dintre cele mai comune astfel de greșeli:

Cumpărăm cafea măcinată

Cu toții ne înghesuim să cumpărăm cafea măcinată și fugim de cafeaua boabe, fie pentru că găsim plictisitor și mult prea complicat să o râșnim noi acasă, fie pentru că ne e mai ușor și mai la îndemâna să o procurăm gata măcinată. Experții în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conține mai mulți radicali liberi care pot contribui la apariția stresului oxidativ și a diferitelor inflamații în organism.

Păstram cafeaua în ambalajul original după deschidere

Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua își va păstra proprietățile în ceea ce privește sporirea antioxidanților în corpul uman.

Punem prea mult zahăr în cafea

Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela că stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul apariției diabetului de tip 2, mulțumită antioxidanților pe care îi conține. Așadar, atunci când îndulcim în mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decât să o transformăm într-un deșert, care nu mai are nimic în comun cu originalul, scrie bzi.ro.

Bem din aceeași cafea o zi întreagă

Bem de câteva ori dintr-o ceașcă de cafea, apoi o uităm undeva pe birou și ne întoarcem la ea două ore mai târziu, și tot așa. Acest lucru este greșit. Cu cât este lăsată mai mult în ceașcă, aciditatea cafelei crește, putând duce la apariția arsurilor gastrice și a indigestiei și, totodată, atacă smalțul dinților.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu