Bine de știut! Fructul care scade riscul de diabet și îmbunătățește funcția inimii

Căpșunile au un nivel ridicat de antioxidanți care scad riscul de afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, acestea au numeroase beneficii dacă le consumi regulat în alimentația ta, scrie realitatea.net.

Îmbunătățesc funcția inimii

Căpșunile au un nivel ridicat de antioxidanți care scad riscul de afecțiuni cardiovasculare prin inhibarea formării colesterolului rău (LDL). Totodată, relaxează vasele de sânge, îmbunătățind fluxul sagvin și prevenind agravarea problemelor de sănătate existente. În plus, fibrele, vitamina C şi acidul folic din căpşuni reduc efectiv colesterolul în artere și vasele de sânge.

Previn afecțiunile cardiovasculare

Datorită acidului salicilic prezent în fructe, căpșunile reduc riscul de hiperpigmentare, acnee și uscarea pielii. Pentru o mască de față pentru ten strălucitor, zdrobește 4-5 căpșuni și amestecă-le cu o lingură de miere. Aplică pasta obținută pe față, las-o să acționeze până se usucă și apoi clătește cu apă călduță.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Vitamina C prezentă în căpșuni stimulează producția de colagen, tonifică pielea și încetinește procesul de îmbătrânire. Mai mult, un studiu recent a arătat că extractul de căpșuni este bogat în antociani, antioxidanți care protejează tegumentul de radiațiile ultraviolete.

Combat constipația

Datorită conținutului ridicat de fibre, căpșunile ajută la stimularea digestiei și combaterea constipației. De asemenea, previne diverticulita, o inflamație a tractului digestiv, care poate provoca febră și greață.

Previn diabetul de tip II

Studiile recente arată că consumul de căpșuni, care au un indice glicemic scăzut, pot reduce riscul de apariție a diabetului de tip II. Mai mul, persoanele care suferă deja de diabet pot mânca căpșuni fără să se teamă că o să crească valorile glicemiei.

Întăresc imunitatea

Vitamina C întărește imunitatea și previne problemele de sănătate care pot să apară din cauza infecțiilor virale și bacteriene. O singură porție oferă organismului 150% din necesarul zilnic de vitamina C.

Îmbunătățesc funcția creierului

Căpșunile sunt bogate în iod, vitamina C și substanțe fitochimice, care contribuie la menținerea funcționării corecte a sistemului nervos. Potasiul, în căpșuni, a fost, de asemenea, legat de o îmbunătățire a funcției cognitive prin creșterea fluxului sanguin către creier. Mai mult, o cercetare privind femeile în vârstă a arătat că un consum mai mare de afine și căpșuni, bogate în antociani și alte flavonoide, este legat de o scădere a declinului cognitiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu