Bine de știut! Diabetul zaharat și pulberea verde care scade nivelul glicemiei

Foamea excesivă, oboseala, setea, gura uscată, urinarea frecventă, vederea încețoșată, durerile de cap, pierderea bruscă în greutate și timpul mare de vindecare a rănilor sunt cele mai comune simptome. Cu toate acestea, vestea bună este că se poate ține sub control prin introducerea unor schimbări importante în stilul de viață, în special în dietă, pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Există un produs care poate ajuta la combaterea diabetului de tip 2. Este vorba despre pudra de frunze de stevie. Stevia este un substitut natural al zahărului și este sigur pentru dabetici. Conform unui studiu care a fost realizat în 2016, pudra pe bază de plante a ajutat la prevenirea bolilor cardiace în rândul persoanelor care aveau diabet de mult timp. Conform unui alt studiu din 2018, Stevia a stimulat producția de insulină atunci când este administrată în doze mari. În afară de scăderea nivelului de zahăr din sânge, pulberea ajută, de asemenea, la îmbunătățirea senzației de sațietate, reduce șansele de leziuni renale, printre altele. O altă parte bună a pulberii este că nu provoacă și stomatită.

Dacă suferiți de diabet zaharat de tip 2, puteți încerca să includeți această pulbere în dietă. Cu toate acestea, consultați medicul înainte. De asemenea, asigurați-vă că nu o consumați în exces. Partea cea mai bună despre Stevie este că are aproape zero calorii. Pe lângă consumul acestei pulbere, diabeticii ar trebui să facă mai multă mișcare și să urmeze obiceiuri alimentare sănătoase.

Cum se consumă pudra de frunze de stevie?

Se poate adăuga un vârf de pudră de frunze de stevie într-o ceașcă de ceai. Puteți s-o includeți și în deserturi. Doar fierbeți frunze de stevie în apă timp de 5-10 minute și folosiți lichidul în preparate. 

loading...

Lasă un comentariu