Bine de știut! De ce NU poți să slăbești? Iată ce se întâmplă în creierul tău când ții dietă

Lupta cu kilogramele în plus este un adevărat chin pentru milioane de oameni din întreaga lume. Dar de ce este atât de dificil să slăbim și, mai ales, să ne menținem, scrie realitatea.net.

Este posibil ca specialiștii să fi descoperit răspunsul. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Kent State University, din Statele Unite, au făcut o descoperire surprinzătoare, și anume aceea că slăbitul afectează creierul.

În primele săptămâni ale unei diete este mai ușor să pierzi în greutate prin simpla schimbare a regimului alimentar și alegerea unei diete sănătoase. Dar pe măsură ce metabolismul se ajustează la aceste schimbări, nu vei mai arde la fel de multe calorii, prin urmare va fi mai dificil să slăbești.

Mai mult decât atât, pe măsură de grăsimea scade, vei simți o creștere a apetitului.

După o masă, celulele adipoase eliberează în organism un hormon numit leptină. Creșterea nivelului de leptină îi indică creierului că ai mâncat suficient și că trebuie să te oprești. Dar pentru că nivelul stratului adipos este mai scăzut, persoanele care au slăbit au un nivel mai scăzut al leptinei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu