BINE DE ŞTIUT! Cum se dezgheaţă corect carnea de pui

Dezgheţarea neglijentă a cărnii de pui poate avea consecinţe nedorite. Pentru a evita aceste neplăceri, puteţi avea în vedere recomandări:

1. Nu lăsa sub nicio formă carnea să se dezgheţe pe dulap sau în chiuvetă, la temperatura camerei.

2. Modul corect de a dezgheţa carnea de pui este să o laşi în frigider, chiar una-două zile.

3. Mai poţi pune carnea într-o pungă de plastic închisă bine, pe care să o aşezi într-un vas cu apă rece. Schimbă apa la fiecare 30 de minute, pentru a te asigura că rămâne rece!

4. Carnea dezgheţată de pui rezistă în frigider maximum una-două zile, nu mai mult.

5. Dacă te grăbeşti, poţi dezgheţa puiul şi la microunde, însă numai ocazional, căci microundele trebuie evitate, dar dacă faci asta, va trebui să găteşti carnea imediat, scrie realitatea.net.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu