BINE DE ŞTIUT! Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

Sportul, în general, te ajută să capeți mai multă încredere în tine și mai multă energie. Dacă nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament, scrie realitatea.net.

O viață sănătoasă are nevoie de mișcare, un corp frumos și armonios are nevoie de antrenamente regulate și de o alimentație echilibrată.

De regulă, după un antrenament la sală, nivelul de energie crește, dar și nivelul de serotonină din creier, motiv pentru care te poți confrunta cu o serie de idei ce îți pot adesea alunga somnul.

Potrivit studiilor efectuate asupra acestui aspect, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele active care merg regulat la sală, în zille fără antrenament, dorm mai mult.

Astfel că, pentru a evita insomnia de după antrenament, se recomandă să mergi la sală dimineața, în caz contrar, ține cont de sfaturile de mai jos, dacă nu vrei să ai parte de o noapte albă:

Programeaza-ti antrenamentul și alternează-l!

Alege întotdeauna să faci exercițiile de tipul celor cardio dimineața, iar seara optează doar pentru clasele de yoga sau pillates.

În timpul zilei, renunță la lift sau la mașină și mergi cât mai mult pe jos.

Practicate seara, exercițiile de yoga te vor ajuta să te concentrezi mai ușor asupra respirației și astfel te vei pregăti și pentru somn.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu