Bine de știut! Cum să ALEGI bananele

Pe piață există numeroase tipuri de fructe dintre care să alegi, dar bananele par să fie tolerate de cam toată lumea. Mulți oameni adoră să mănânce banane în orice moment al zilei, pentru că se curăță foarte ușor.

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre banane este că au o durată de viață destul de scurtă și trec foarte rapid de la culoarea verde, la galben aprins apoi la maro. Fiecare persoană are momentul preferat când consideră că o banană este tocmai bună de mâncat, gustul depinde de preferințele personale asupra texturii până la urmă, care diferă în diverse stadii ale coacerii. Ceea ce te va surprinde însă este faptul că există un moment anume când e bine să mănânci mai multe.

Bananele foarte coapte - imaginile 4-7

Este ceva special la cea cu numărul 7, și anume faptul că nutriționiștii au senzația că cea cu mai multe pete negre are cele mai multe proprietăți anti-canceroase. O banană coaptă conține concentrații mari de fibre, vitamina C, vitamina D, potasiu și antioxidanți, iar dacă aștepți până ce o banană este foarte coaptă pentru a o mânca, atunci te vei putea bucura de aceste beneficii. Ele sunt bune și pentru sistemul digestiv, dar vor fi cazuri când vei dori să mănânci și câte o banană mai puțin coaptă, însă fii liniștită, că și acelea au destule beneficii.

Bananele de culoare verde-gălbui - imaginile 1-3

Acestea au un conținut mai mic de zahăr și mai multe bacterii probiotice, care ajută la buna funcționare a colonului. Problema cu aceste tipuri de banane este că pot provoca balonare și probleme de digestie, dacă sunt consumate în cantități mai mari. Totuși, mâncatul de banane crude este o alegere mai bună pentru cei care au diabet de tip II, datorită conținutului scăzut de zahăr și a celui ridicat de amidon, care te face să te simți plină mai repede.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu