BINE DE ŞTIUT! Cinci pericole ale consumului de bere rece pe caniculă

Mulţi pacienţi ajunşi la Urgenţă în aceste zile toride au refuzat să creadă că două-trei beri sau chiar mai multe pot avea consecinţe dramatice atunci când este foarte cald. E bine să ştiţi că obiceiul de a bea alcool pe căldură vă poate crea probleme de sănătate, scrie ziarulring.ro.

- Poate fi letal. Alcoolul este responsabil de 50% din decesele violente la adolescenți și adulţi din această perioadă.

- Te încălzeşte şi îţi afectează termoreglarea. Răcirea bruscă iniţială a organismului este urmată de generarea de căldură şi de vasodilataţie, având drept consecinţă accentuarea senzaţiei de căldură şi perturbarea mecanismelor de termoreglare.

- Te deshidratează. Efectul diuretic vulnerabilizează organismul şi îţi diminuează capacitatea de a compensa efectele căldurii.

- Îţi alterează capacitatea de reacţie la pericol. Vederea, vorbirea, viteza de reacţie, reflexele şi echilibrul, precum şi starea de conştienţă sunt afectate, iar alterarea statusului neurologic predispune la expunerea prelungită la soare sau temperaturi crescute.

- Nici aportul caloric şi de ftalaţi nu e de neglijat. Berea blondă cu o concentraţie de 5% are, în medie, 42 kcal la 100 ml, iar cea brună, la aceeaşi concentraţie, 37 kcal la 100 ml, iar dacă e mai tare, de 7%, ajunge şi la 48 kcal. Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrată, cu 52 kcal la 100 ml, şi cea fără alcool, cu 26 kcal. Radlerul se situeză caloric între berea brună tare şi cea blondă, cu 45 kcal la 100 ml. Țineţi cont că lumina şi radiaţiile ultraviolete degradează berea, aşa că se recomandă consumul celei îmbuteliate în sticle închise la culoare şi nu a celei din recipiente din plastic din care berea extrage mai uşor ftalaţii cu risc cancerigen.

Nu uitaţi recomandarea de a vă hidrata corect cu 1,5-2 litri de lichide zilnic, un pahar la 15-20 de minute, fără a aştepta apariţia senzaţie de sete, constând în apă, limonadă, ceai sau sucuri de fructe

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu