BINE DE ŞTIUT! Cinci obiceiuri care-ți afectează ochii

Vederea este neprețuită și nu ajungi să te bucuri de acest dar decât atunci când ochii îți provoacă suferință. Păstrează obiceiurile bune pentru a-i proteja și a te feri de boli oculare, scrie clickpentrufemei.ro.

Uiți să te demachiezi sau să scoți lentilele de contact
Oricât de obosită ai fi, fă un efort și îndepărtează lentilele de contact înainte de culcare și demachiază-te. Aceste obiceiuri bune te țin departe de infecții oculare. Asigură-te că ai mâinile curate și că folosești soluție special atunci când scoți lentilele.

În privința machiajului, ai grijă să le îndepărtezi înainte de somn. Tot pentru protejarea ochilor, folosește numai produse în termen, de preferat nu mai mult de 6 luni de la deschidere, mai ales în cazul fardurilor pentru ochi și a rimelului. În cazul acestora din urmă, bacteria dăunătoare se pot dezvolta peste măsură, mai ales dacă le ții în spații întunecate și expuse umezelii.

Îți freci ochii
Când simți un obiect străin ești tentată să-ți freci ochii pentru a-l face să iasă, ceea ce poate afecta micile vase de sânge din zona lor. Folosește mai bine o compresă cu apă rece sau clătește ochiul cu apă din abundență, pentru a îndepărta orice impuritate a pătruns și a devenit supărătoare.

Folosești picături timp îndelungat
Cum îți simți ochii uscați, picuri câteva picături și ai rezolvat problema. Din păcate, dacă le aplici prea mult timp pot crea dependență și chiar irita ochii. Ideal ar fi să apelezi la ele numai la indicația unui medic, exact pe perioada recomandată. Dacă observi că te irită, îți îți înroșesc ochii sau îți provoacă mâncărimi, oprește tratamentul și reprogramează-te la doctor. De asemenea, e înțelept să nu le iei pe aceleași dacă afecțiunea revine, știind că remedial a funcționat prima dată.

Stai mult în fața unui ecran seara târziu
Citirea unor știri sau navigatul pe internet de pe telefonul mobil, înainte de culcare, cu lumina stinsă, îți obosește ochii peste măsură. Este cu atât mai solicitant pentru ei dacă-ți petreci ore în șie în fața ecranului. Încețoșarea vederii, amețelile, greața sunt semne clare că ai exagerat. Dacă vrei totuși să-ți petreci timpul așa înainte de a adormi, pentru că asta te relaxează cel mai bine, odihnește-ți ochii la fiecare 20 de minute sau din timp în timp, mărește fontul când citești ceva.

Este valabil și în cazul privitului la televizor cu luminile stinse. În acest caz, ochii trebuie să se adapteze la schimbările rapide de intensitate a luminii, pe măsură ce imaginile se succedă, ceea ce-ți poate da dureri de cap, roșeață și uscăciune a ochilor.

N-ai o dietă variată
Ceea ce mănânci contează mult pentru menținerea sănătății ochilor. Ei au nevoie de vitaminele C și E, acizi grași Omega-3, zinc, deci o dietă bogată în legume, fructe, pește te-ar ajuta să ai o vedere mai bună, mai mult timp. Mănâncă nuci, citrice, cereale, verdețuri, pește gras și bea apă, ceaiuri, sucuri pentru a te hidrata bine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu