BINE DE ŞTIUT! Cinci greșeli pe care le faci când te demachiezi

Îndepărtarea impurităților de pe ten este un pas important în îngrijirea pielii. Dacă sari peste această etapă, tenul poate îmbătrâni înainte de vreme și își pierde suplețea și finețea, scrie clikpentrufemei.ro.

Nu te demachiezi seară de seară
Dacă acest scenariu ți se pare cunoscut, poate ar fi bine să știi de ce este atât de important să te demachiezi în fiecare seară. Pe parcursul zilei, expunerea la substanțele poluante din mediu și radicalii liberi care descompun colagenul din piele cauzează inflamații și apariția liniilor fine, odată cu trecerea timpului. De aceea, este foarte important să elimini toate impuritățile de pe față, înainte de culcare, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului.

Nu-ți schimbi regulat prosopul
Acest obicei poate fi la fel de dăunător pentru piele ca și radicalii liberi. Schimbă-ți prosopul cu care te ștergi pe față odată la două zile. În felul acesta, ții la distanță murdăria și microbii, iar ridurile vor apărea mult mai greu.

Nu elimini blând rimelul de pe gene
Genele protejează ochii, iar atunci când acestea sunt ondulate și mărite cu rimel, te fac să arăți mai tânără. Frecarea ochilor pentru a elimina rimelul le poate deteriora și chiar să ducă la căderea lor. Pentru a elimina machiajul din jurul ochilor, folosește o dischetă demachiantă de bumbac și un demachiant pe bază de ulei. Mișcările trebuie să fie blânde.

Folosești numai șervețele demachiante
Contrar credinței populare, șervețelele demachiante nu curăță complet pielea, lăsând urme vizibile de machiaj. Mai mult decât atât, materialul din care sunt confecționate este adesea iritant și usucă pielea din jurul ochilor. Alege o loțiune demachiantă pentru față și spală-te după aceea pe ten. Nu uita ca la final să aplico o cremă hidratantă.

Utilizezi produse cosmetice agresive
Loțiunile demachiante cu particule dure pot agresa foarte tare pielea. Evită-le și pe acelea care conțin ingrediente ce usucă pielea, inclusiv sulfați, alcool și arome sintetice, și mergi pe varianta unui ulei de curățare sau a unui demachiant cremos. După demachiere, clătește-te bine cu apă caldă și apoi aplică o loțiune tonică fără alcool.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu