Bine de știut! Cinci greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează, scrie realitatea.net.

Alegi surse nesănătoase de carbohidrați

În cazul în care obișnuiești să mănânci carbohidrați, precum chipsurile, la care băuturi răcoritoare, creșterea nivelului de insulină favorizează depunerea grăsimilor în zona abdominală. Caută să mănânci cât mai sănătos cu putință! Legumele reduc foamea și-ți aduc un aport crescut de vitamine și minerale.

Faci mișcare rareori

O dată cu trecerea anilor, hormonii se schimbă, se dereglează și în felul acesta încetinesc capacitatea organismului de a arde grăsimi. Mai ales când te apropii de vârsta de 40 de ani și menopauza începe să se instaleze, este vremea să faci mai mult sport pentru a te menține în formă.

Uiți de cumpătare

Acum nu trebuie să-ți faci griji dacă ai cedat poftei de a bea o bere, însă un studiu realizat în Danemarca în anul 2013 a scos la iveală faptul că berea conduce încet dar sigur la obezitate, iar cocktailurile care conțin zahăr în cantități mari sunt o adevărată bombă calorică. Un singur pahar de vin la masă este suficient dacă vrei să îți potolești pofta de alcool.

Eviți toate sursele de grăsimi

Pentru ca abdomenul tău cu colăcei să rămână de domeniul trecutului este bine să mănânci mâncăruri bogate în grăsimi mononesaturate, deoarece aceste grăsimi ajută la arderea grăsimilor deja existente și favorizează astfel pierderea țesutului adipos mai ales din jurul taliei.

Cercetătorii de la Rush University Medical Center, SUA, au ajuns la concluzia că, atunci când trec printr-o perioadă stresată, femeile mai ales au tendința să acumuleze centrimetri buni mai ales în jurul taliei. Astfel că, pentru a evita să ajungi într-o astfel de situație, este indicat să faci sport mai ales în perioadele mai puțin bune din viața ta. Chiar dacă depresia tinde să te facă să te lipsești de câteva ore bune de sport, nu îi ceda și fă mișcare indiferent de vedere, dispoziție sau moment al zilei.

Optezi pentru produse dietetice

Potrivit unui studiu, persoanele care consumă cu regularitate băuturi carbogazoase sunt mai predispuse să acumuleze țesut adipos în zona abdomenului, deoarece subestimează numărul mare de calorii pe care-l au acestea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu