Bine de știut! Ceaiurile care pot face mai mult RĂU decât bine. Avertismentul teribil al medicilor

Ceaiurile din plante medicinale sunt sănătoase, dar nu oricând și oricum, avertizeaza medicii! Acestea pot face mai mult rău decât bine dacă le beți fără indicația unui specialist, scrie realitatea.net.

Aproape jumatate dintre români beau zilnic ceai. Iar o mare parte dintre ei aleg ceaiurile medicinale. Specialiştii atrag însă atenţia că unele dintre acestea pot cauza probleme unui om sănătos.

Folosită pentru o perioadă mai lungă, sunătoarea poate să determine fotosensibilitate, iar persoanele care consumă în fiecare zi acest ceai timp de mai mulţi ani este posibil să prezinte erupţii pe piele. Şi muşeţelul se poate transformă într-un duşman.

Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant şi un foarte bun diuretic. Însă nu îl consumaţi în cure mai mari de trei săptămâni.

Salvia este o plantă ideală atunci când sunteţi răciţi, dar există şi în acest caz contraindicaţii. Salvia este o plantă estrogenică, ea conţine fitoestrogeni şi dacă e consumată în exces de femei, mai ales înainte de perioada de menopauza, poate duce la fenomene de hipoestrogenism.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu