Bine de știut! Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

Este cunoscut faptul că atât palmele, cât și tălpile îți pot oferi indicii prețioase în legătură cu starea de sănătate a corpului tău. Aceasta deoarece, din punct de vedere reflexogen, la nivelul lor se regăsesc terminații nervoase ale organelor, scrie realitatea.net.

În palmele tale nu se poate citi doar viitorul cum susțin anumite persoane cu har, ci și starea de sănătate.

Uitându-te cu atenție atât la palme cât și la unghii vei putea să ști din timp ce anume nu funcționează corespunzător în corpul tău.

Stresul se citește în palme

Sigur ți s-a întâmplat și ție să treci prin perioade mai stresante. În cazul în care acestea se prelungesc sau starea de anxietate nu este tratată corespunzător, palmele au tedința de a transpira. Și asta deoarece temperatura lor crește. Dacă nu ai de-a face cu o perioadă agitată și observi că ai palmele umede în marea majoritate a timpului, atunci verifică la medic activitatea glandei tiroide. Aceasta ar putea fi hiperactivă.

Când tiroida nu funcționează corespunzător, este posibil să te confrunți și cu o pierdere bruscă de greutate.

Învață să îți citești corpul și nu lăsa problemele să se agraveze.

Ficatul și palmele roșii

Înroșirea palmelor nu se datorează exclusiv creșterii fluxului sangvin în zona respectivă. Adesea, când există probleme la nivelul ficatului sau ai consumat alcool în exces, te poți confrunta cu o înroșire la nivelul palmelor, în special spre extremitățile lor, cuprinzând de cele mai multe ori atât degetul mare cât și cel mic.

Nu trebuie exclusă nici posibilitatea unei sarcini, probleme la nivelul glandei tiroide sau chiar prezența artritei. Cert este că orice schimbare observi la nivelul organismului trebuie să mergi la un specialist pentru a investiga cauza.

Palmele umflate pot indica o problemă a ovarelor

Dacă ai observat anumite umflături la nivelul palmelor, mergi și testează starea de sănătate a ovarelor. În cazul umflăturilor prezente la nivelul articulațiilor degetelor, poate fi vorba despre prezența artritei sau despre reumatism.

De asemenea, la nivelul palmelor te poți confrunta și cu uscarea lor, lucru absolut anormal, deoarece palmele  sunt lubrifiate de sebumul pe care pielea îl secretă în mod constant. Însă problemele de la nivelul tiroidei pot produce aceste dereglări în organism.

Excesul de cafea și tremuratul mâinilor

Cafeaua și alcoolul în exces pot favoriza apariția tremuratului mâinilor, însă acest simptom mai poate fi citit și ca un semn incipient al maladiei Parkinson.

Este bine de știut și faptul că nu doar palmele pot semnala anumite probleme, ci și unghiile. Când acestea devin concave, organismul îți transmite prezența unei anemii. În cazul afecțiunilor cardiace, acestea vor avea tendința de a deveni albăstri, iar dacă rinichii sunt cei afectați, vei observa cum la bază unghiile sunt decolorate, urmând ca spre vârf să se închidă la culoare.

Acordă o atenție mai mare organismului tău și prețuiește sănătatea, pentru că este mai bună decât toate!

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu