BINE DE ŞTIUT! Ce beneficii nebănuite are vinul roşu

Ce poate fi mai plăcut decât un pahar de vin roşu, frumos mirositor, aromat şi colorat? Pentru cei care apreciază băuturile fine, avem câteva veşti: experţii spun că vinul roşu este bun pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că vinul roşu ţine departe corpul de numeroase probleme de sănătate. Şi asta nu este tot. Există multe alte proprietăţi pe care acesta le are.

Spre exemplu, cei care locuiesc în Franţa suferă de mai puţine probleme cardiovasculare şi oncologice. Tocmai de aceea, experţii preferă să-l numească “Paradoxul Francez”, deoarece locuitorii Franţei consumă regulat vin roşu, scrie one.ro.

Iată 9 motive pentru a te îndrăgosti de vinul roşu!

Este o barieră împotriva cancerului.Antioxidanţii pe care vinul îi conţine acţionează ca un profilactic împotriva bolilor oncologice.

Oferă o imunitate mai puternică. Vinul conţine arabinoze şi monozaharide care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Siluetă mai subţire. Resveratrolul te poate ajuta să slăbeşti în greutate, ajutându-te totodată să-ţi normalizezi metabolismul.

O inimă mai sănătoasă. Polifenolul care se regăseşte în vin poate ajuta inima să prevină bolile de inimă.

O minte mai limpede. Vinul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către creieri şi reduce riscul apariţiei unor boli precum Alzheimer.

Auz ma bun. Resveratrolul previne inflamaţiile, ceea ce este ideal pentru auz.

O vedere mai ascuţită. Resveratrolul întăreşte vederea, prevenind astfel problemele care pot apărea în cazul ochilor.

Un zâmbet atractiv. Resveratrolul luptă împotriva bacteriilor care produc carii şi distrug smalţul dinţilor.

Rezistenţa la stres. Vinul reduce producţia de adrenalină, ceea ce ajută o persoană să fie mult mai rezistentă la stres.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu