Bine de ştiut! Ce alimente trebuie să consumi la început de toamnă

La fiecare început de toamnă există anumite alimente ce nu trebuie neglijate! Iată ce trebuie să consumi pentru a menține sănătatea!

Merele au în compoziţie minerale precum magneziu, calciu, cupru, dar şi o serie de vitamine, cu precădere vitamina C. Un rol important îl au pectinele, care participă la buna funcţionare a aparatului digestiv, reglând peristaltismul intestinal şi absorbind deşeurile şi toxinele, putând preveni astfel cancerul de colon. Prin vitamina A se stimulează secreţia mucusului intestinal, care are un rol protector, participând la prevenţia ulcerului, dar şi la dezinfecţia intestinului.

De asemenea, la fel de benefice sunt și prunele. Acesea au în compoziţie glucide, hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de stimulare a tonusului nervos şi de combatere a stărilor de oboseală.

Perele sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu astenia sau anemia. Mai mult decât atât, acestea au efect laxativ și depurativ, fiind necesare pentru pacienții care suferă de constipație cronică, scrie realitatea.net

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu