Bine de ştiut! Care sunt beneficiile uleiului de ricin

Uleiul de ricin are proprietati antiinflamatorii si este antioxidant.

Potrivit medicilor, cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentrației sale de acizi grași nesaturați.

Deși are un gust puternic și destul de neplăcut, acest ulei este folosit în compoziția produselor cosmetice, a săpunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj și  a altor produse de uz frecvent, scrie dcnews.ro.

Uleiul de ricin este utilizat cel mai frecvent pentru:

- Constipație - ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, în cazul constipației și diareii.


- Impetigo - acidul undecilenic este unul dintre compușii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes în lupta împotriva infecțiilor fungice de acest gen.


- Probleme ale pielii - uleiul de ricin conține acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit în cazul taieturilor minore, arsurilor solare și previne apariția unor boli de piele cum ar fi acneea sau eczemele.

loading...

Lasă un comentariu