Bine de știut! Când ficatul se îmbolnăvește, acestea sunt semnalele

Când ficatul tău nu mai poate să facă față la stilul tău de viață, îți va transmite semnale ce ar trebui să te trimită direct la medicul specialist pentru a-l ajuta să își revină, scrie realitatea.net.

Cele mai cunoscute semnale ale ficatului afectat sunt oboseala cronică, starea de letargie sau sentimentul de epuizare totală, dureri difuze de cap sau migrene constante, dureri prezente la încheieturile mainilor sau la nivelul musculaturii, transpirație excesivă, alergii tot mai dese, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal.

Fiind un organ complex, are nevoie de toată atenția ta, considerat rezerva de sânge a organismului, sănătatea și buna sa funcționare este vitală pentru a te bucura timp îndelungat de starea de bine.

Creșterea inexplicabilă în greutate

Mănânci normal ca de obicei dar te confrunți cu stări de anxietate, respirația ta a căpătat un miros greu și iei în greutate văzând cu ochii?

Mergi și verifică starea ficatului tău, mai ales dacă aceste 3 simptome apar în același timp. Din fericire, încă de la primele semne că nu mai funcționează corespunzător, ficatul transmite semnale care, identificate și investigate corect, te pot ajuta să te refaci mult mai repede.

În primul rând trebuie să eviți sedentarismul cu orice preț, renunță la viciile precum alcoolul, fumatul în exces și pierdutul nopților.

Alimentația ta trebuie să fie una variată în care să predomine legumele, fructele și fibrele, evitând pe cât posibil alimentele modificate genetic sau procesate precum mezelurile.

Nu te feri de proteine, însă alege-le pe cele de calitate atât de origine animală cât și vegetală, optează pentru cereale integrale și grăsimile sănătoase precum avocado, nuci, alune. Bea cât mai multă apă și asigură-te că dormi cel puțin 6-7 ore pe noapte.

Consumă turmenic, anghinare sau păpădie sub formă de ceai și  de asemenea silimarina componenta activă din armurariu, este antifibrotic, antiviral, antioxidant și antiinflamator protejeazând ficatul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu