Bine de ştiut! Asta e leguma care îți poate provoca atac de cord

Această legumă poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroidă și chiar atac de cord, susțin experții în nutriție.

Integrată în categoria super alimentelor grație conținutului ridicat de vitamine, proteine și fibre, kale este, potrivit lui Zoe Harcombe, cercetător în domeniul nutriției și obezității, bogată și în vitaminele A, C, K și zinc, cu multiple beneficii asupra sănătății.

Însă, în ciuda multitudinii de beneficii, varză furajeră nu este recomandată tuturor.

Persoanele care se află sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza creată, dar și alte legume bogate în vitamina K. Nutriționistul Rob Hobson susține că această provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare.

Chris Cashin, dietetician, a subliniat că varza creată poate fi greu tolerată de stomac dacă nu este gătită. În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face ca această legumă să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar și pentru persoanele care nu știu că suferă de astfel de afecțiuni.

Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă în cantități prea mari poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza bătăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afecțiuni renale, scrie antena3.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu