Bine de știut! Așa-ți îngrijești rinichii cel mai bine

Organ pereche, rinichii sunt considerați ca fiind centrul vitalității organismului uman. Orice dezechilibrul produs la nivelul lor îți va aduce starea de slăbiciune și de boală, scrie realitatea.net.

Despre rinichi este cunoscut faptul că au o formă asemănătoare cu bobul de fasole, având o lungime de aproximativ 12 centimetri cu o lătime de 5-6 centimetri și o greutate de până în 200 de grame.

Aceștia sunt localizați în partea posterioară a toracelui deasupra șoldurilor. Altfel spus, rinichiul stând este situat sub splină și cel drept sub ficat.

Din păcate afecțiunile renale sunt  extrem de silențioase, fiind observabile doar atunci când ajung în stare avansată. Astfel că dacă vrei să te bucuri de o sănătate impecabilă, cea mai bună modalitate este prevenirea.

Ține cont și de faptul că sănătatea celorlatle organe depinde într-o mare măsură de sănătatea rinichilor, având în vedere faptul că aceștia se ocupă cu filtrarea sângelui, eliminarea deșeurilor, a medicamentelor. Joacă un rol important în menținerea unui echilibru sănătos al electroliților, reglând în același timp echilibrul acido-bazic și menținând pH-ul .

Reglează tensiunea arterială

Contribuie la producerea de globule roșii, reglează metabolismul și contribuie la absorbția corectă a calciului în organism.
Practic, la nivelul rinichilor se regăsește un hormon cunoscut sub numele de renină care este responsabil cu gestionarea lichidelor ajunse în organism, menținând un echilibru între ce rămâne sub formă de apă și ce se transformă în electroliți.

În felul acesta se poate explica de ce urina poate avea culori diferite, mai ales atunci când organismul tău reține apă, aceasta va fi mai concentrată.

Urina unui organism sănătos este diluată și deschisă la culoare.

Orice este în exces afectează organismul, de la tutun, cafea, alcool, dulciuri.

Este foarte important să menții sub atentă observație valoarea colesterolului, să ai o alimentație sănătoasă predominantă în legume proaspete și să faci mișcare.

Lipsa mișcării face ca oasele să elibereze un surplus de calciu și astfel vor fi afectate atât masa osoasă cât și cea musculară.

Nici prea sărat, nici prea dulce. Sarea contribuie la retenția de apă în organism iar prea mult dulce favorizează creșterea glicemiei afectând atât pancreasul cât și buna funcționare a rinichilor.

Redu pe cât posibil consumul de cafea, sparanghel, tarâțe de grâu și sare. Sodiul în exces în organism favorizează eliminarea calciului prin intermediul urinei.

Carne puțină, sănătate bună

Carnea aduce un aport de acid uric în organism, iar o valoare crescută a acestuia poate fi responsabilă de apariția anumitor afecțiuni printre care și guta.

Cea mai bună modalitate de a ajuta rinichii să funcționeze corespunzător este să apelezi la metode tradiționale, remedii naturiste.

Ceaiurile, secretul rinichilor sănătoși

Plantele cu acțiune diuretică sunt ideale pentru a sprijini buna activitate a rinichilor.

Aceastea favorizând eliminarea apei și a sărurilor ce se regăsesc în exces în organismul tău.

Astfel, se recomandă consumarea ceaiului din mătase de porumb, cozi de cireșe, frunză de pătrunjel, cât și de păpădie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu